Belediye
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Büyükşehir Belediyesi’ne ziyaret gerçekleştirdi

Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Tekirdağ’a gelen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne de bir ziyaret gerçekleştirdi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu Büyükşehir Binası önünde çiçek takdim ederek karşılayan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Cumhuriyet değerleri, Atatürk ilke ve devrimlerinin yılmaz savunucusu, vatanımıza ve halkımıza hizmet yolunda hak, hukuk ve adalet için el ele, gönül gönüle ve omuz omuza yürümekten onur duyduğum Sayın Genel Başkanımızı Tekirdağ’da görmek bizi çok mutlu etti, bize büyük güç verdi. Genel Başkanımızın ziyaret programı çerçevesinde Balkan Yerel Yönetimler Çalıştayı gerçekleştireceğiz. Sayın Genel Başkanımıza ziyaretlerinden dolayı bir kez daha teşekkür ediyor, tüm Tekirdağ halkının selamlarını iletiyorum. Değerli vatandaşlarımıza hizmet etmenin heyecanı ve Genel Başkanımızdan aldığımız güçle çalışmalarımıza aynı ciddiyet ve kararlılıkla devam edeceğiz” dedi.
Tekirdağ’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin başarılı çalışmalarını yakından takip ettiğini belirterek, “Değerli başkanımız ile birlikte Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi önemli çalışmalara imza atıyor. Biz de bugün ve yarın Tekirdağ’da bazı temaslarda bulunacağız. Balkan Yerel Yönetimler Çalıştayımızı gerçekleştireceğiz. Tekirdağ her geçen gün gelişen önemli kentlerimizden bir tanesi. Bu gelişim ve değişimde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetleri de önemli bir yer tutuyor. Değerli başkanımıza ve ekibine Tekirdağ’a hizmet yolunda başarılar diliyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Başkan Albayrak ziyaret anısına Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na bazı hediyeler takdim etti.
Ziyarette CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak’ın yanı sıra Tekirdağ Milletvekilleri Candan Yüceer ve İlhami Özcan Aygun, Ordu Milletvekili Seyit Torun, Bursa Milletvekili Yüksel Özkan, CHP İl Başkanı Şener Saygın ve parti yetkilileri de hazır bulundu.
Belediye
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Arama Kurtarma Ekipleri 4 Yaşındaki Kız Çocuğunu Enkazdan Çıkardı

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan ve 7.7 büyüklüğünde yaşanan depremin ardından ivedilikle deprem bölgesine hareket eden Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Arama Kurtarma ekipleri Hatay İskenderun’da, 4 yaşındaki bir kız çocuğunu enkazın altından sağ salim kurtardı.
BAŞKAN ALBAYRAK; “VAR GÜCÜYLE CANI GÖNÜLDEN ÇALIŞAN, BİZE BU MUTLULUĞU YAŞATAN TÜM ARAMA KURTARMA EKİPLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM.”
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak depremden etkilenen vatandaşların yanlarında olduklarını belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Öncelikle başta Kahramanmaraş ve Gaziantep olmak üzere depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum. Can kayıplarımız var. Milletimizin başı sağolsun. Her zaman olduğu gibi bu zor günleri de birlik ve beraberlik içinde atlatacağız. Yaralarımızı hep beraber saracağız. İşte böyle bir zamanda deprem haberini alır almaz ivedilikle harekete geçtik. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak 3 müdahale aracı, 2 kurtarma aracı, 1 su tankeri, 2 ekskavatör, 1 JCB kepçe, 2 kamyon, 2 minibüs ile birlikte 39 personelimizi ve afet gönüllülerinden oluşan 55 vatandaşımızı arama kurtarma ve enkaz kaldırma faaliyetlerine destek vermek üzere deprem bölgesine gönderdik. Arama kurtarma ekiplerimiz Hatay İskenderun’da 4 yaşındaki bir kız çocuğumuzu sağ salim kurtararak bize büyük bir mutluluk yaşattılar. Var gücüyle canı gönülden çalışan, bize bu mutluluğu yaşatan tüm arama kurtarma ekiplerimize teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımızın her zaman maddi ve manevi olarak yanlarındayız. Depremde yaşamını yitiren vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralı olarak kurtulan afetzedelere ise acil şifalar diliyorum. Geçmiş olsun güzel Türkiye’m” dedi.
13 ARAÇ İLE BİRLİKTE 39 KİŞİLİK EKİP DEPREM BÖLGESİNDE GÖREV YAPIYOR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin; tam donanımlı, kaza kırım araç ve ekipmanlarının yer aldığı 13 araç ve 39 kişiden oluşan arama kurtarma ekibi, deprem bölgesinde arama kurtarma ve enkaz kaldırma faaliyetlerine destek veriyor.
Belediye
TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MURATLI’DA ARI KEKİ DAĞITIM TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, arı yetiştiricilerine destek olmak amacıyla hayata geçirilen Arı Keki Desteği Projesine hız kesmeden devam ediyor. Proje kapsamında Muratlı ilçesindeki arı yetiştiricilerine arı keki dağıtımı gerçekleştirildi.
Başkan Albayrak, “Üreticilerimizin Girdi Maliyetlerini Ve Kârlılığı Arttırmaya Yönelik Destekleme Çalışmalarımıza Önümüzdeki Süreçte De Devam Edeceğiz”
Arı Keki Dağıtım töreninde bir konuşma yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Türkiye’de bir belediye tarafından hayata geçirilen en büyük arıcılık projesi olan Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon Projemiz kapsamında üreticilerimize desteğimizi sürdürüyoruz. Muratlı ve Ergene ilçelerimizden Muratlı Bal Üreticileri Birliği ile Tekirdağ İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ne üye 94 üreticiye 16.920 kg arı keki dağıttık. Değerli üreticilerimize hayırlı olsun. Proje kapsamında İl genelinde 508 kişiye 91.440 kg arı keki dağıtımı yapılacağız. Üreticilerimizin girdi maliyetlerini ve kârlılığı arttırmaya yönelik destekleme çalışmalarımıza önümüzdeki süreçte de devam edeceğiz.” dedi.
Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından kış aylarının gelmesi ile birlikte arıların yeteri kadar beslenememesi sonucu yeteri kadar bal üretimi yapamayan arı yetiştiricilerine destek olmak amacıyla hayata geçirilen Arı Keki Desteği Projesi kapsamında, Tekirdağ İli Arı Yetiştiricileri Birliği, Muratlı Bal Üreticileri Birliği ve Malkara-Süleymanpaşa Bal Üreticileri Birliğine üye olan, arıcılık işletmesine sahip olan toplam 508 kişiye 91.440 kg arı keki dağıtımı yapılacak.
Arı Keki Dağıtım Töreninde Başkan Kadir Albayrak’ın yanı sıra Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, Tekirdağ İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Selman Aslantürk, Muratlı Bal Üreticileri Birlik Başkanı İsmail Sönmez, Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Fatih Bakanoğulları, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.
Belediye
2022 YILININ SON MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi 2022 yılı son Meclis Toplantısı, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak Başkanlığında, Yeni Hizmet Binası Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.
Aralık 2022 Dönemi Meclis toplantısında, gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı, komisyon kararlarına ait dosyalar meclise sunuldu. Değerlendirilmesi gereken gündem maddeleri ise görüşülmek üzere ihtisas komisyonlarına havale edildi.
Başkan Albayrak, 2022 yılında meclis toplantılarında alınan kararların yüzde 90’ının oy birliği ile alındığını belirterek, “Bu anlamda son derece uyumlu çalıştığımız bir yılı geride bırakıyoruz. Tüm meclis üyelerimize emeklerinden ve alınan kararlarda gösterdikleri uyumlu çalışmalarından dolayı teşekkür ediyor, yeni yıllarını şimdiden kutluyorum. Aralık Ayı Meclis Toplantısında alınan kararların Tekirdağımız için hayırlı olmasını temenni ediyor, tüm Tekirdağ halkına da mutlu yıllar diliyorum” dedi.
-
Tekirdağ2 sene önce
Halil Başol’un adı yaşatılıyor
-
Tekirdağ2 sene önce
Tekirdağ’daki kazayla ilgili tepki çeken yorum: Bendeki leş sayısı 16
-
Tekirdağ2 sene önce
Vali Aziz Yıldırım Şehit Ailesini Ziyaret Etti
-
Tekirdağ2 sene önce
Saray Kültür Merkezi İnşaatında Sona Yaklaşıldı
-
Belediye3 sene önce
CHP’li Belediye Başkanları İzmir’de Su Gündemini Değerlendirdi
-
Tekirdağ2 sene önce
Eğitim Değerlendirme Toplantısı Yapıldı
-
Belediye3 sene önce
Yol Yapım Çalışmaları Devam Ediyor
-
Tekirdağ2 sene önce
TEKİRDAĞ’DA İHTİYAÇ SAHİPLERİNE 20 TON LİMON DAĞITIMI YAPILACAK