Tekirdağ
Eğitim Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Tekirdağ genelinde yürütülen uzaktan eğitim faaliyetleri kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar; Vali Aziz Yıldırım başkanlığında, Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Halit Eren katıldığı toplantıda değerlendirildi.
Toplantıda yüz yüze ve uzaktan işlenen derslerde eksik kalan konu ve kazanımların tespiti için gerçekleştirilen konu tarama testleri ile ilgili katılım durumları ve başarı durumları ele alındı. Eksik kazanımların telafisi için yapılması gereken çalışmalar gözden geçirildi.
Uzaktan Eğitim sonuçlarının TEKBİS sistemi üzerinden takip edilmesinin, sağlıklı veri girişi yapılmasının, veri analizlerinin ve sonuçlarının değerlendirilmesinin önemine değinildi.
İl genelinde merkezi sistem sınavlara hazırlanan öğrencilere yönelik yürütülen rehberlik faaliyetleri hakkında bilgi verildi. Bu amaçla oluşturulan rehberlik portalının tanıtımı yapıldı.
Belediye
TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MURATLI’DA ARI KEKİ DAĞITIM TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, arı yetiştiricilerine destek olmak amacıyla hayata geçirilen Arı Keki Desteği Projesine hız kesmeden devam ediyor. Proje kapsamında Muratlı ilçesindeki arı yetiştiricilerine arı keki dağıtımı gerçekleştirildi.
Başkan Albayrak, “Üreticilerimizin Girdi Maliyetlerini Ve Kârlılığı Arttırmaya Yönelik Destekleme Çalışmalarımıza Önümüzdeki Süreçte De Devam Edeceğiz”
Arı Keki Dağıtım töreninde bir konuşma yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Türkiye’de bir belediye tarafından hayata geçirilen en büyük arıcılık projesi olan Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon Projemiz kapsamında üreticilerimize desteğimizi sürdürüyoruz. Muratlı ve Ergene ilçelerimizden Muratlı Bal Üreticileri Birliği ile Tekirdağ İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ne üye 94 üreticiye 16.920 kg arı keki dağıttık. Değerli üreticilerimize hayırlı olsun. Proje kapsamında İl genelinde 508 kişiye 91.440 kg arı keki dağıtımı yapılacağız. Üreticilerimizin girdi maliyetlerini ve kârlılığı arttırmaya yönelik destekleme çalışmalarımıza önümüzdeki süreçte de devam edeceğiz.” dedi.
Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından kış aylarının gelmesi ile birlikte arıların yeteri kadar beslenememesi sonucu yeteri kadar bal üretimi yapamayan arı yetiştiricilerine destek olmak amacıyla hayata geçirilen Arı Keki Desteği Projesi kapsamında, Tekirdağ İli Arı Yetiştiricileri Birliği, Muratlı Bal Üreticileri Birliği ve Malkara-Süleymanpaşa Bal Üreticileri Birliğine üye olan, arıcılık işletmesine sahip olan toplam 508 kişiye 91.440 kg arı keki dağıtımı yapılacak.
Arı Keki Dağıtım Töreninde Başkan Kadir Albayrak’ın yanı sıra Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, Tekirdağ İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Selman Aslantürk, Muratlı Bal Üreticileri Birlik Başkanı İsmail Sönmez, Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Fatih Bakanoğulları, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.
Tekirdağ
ÇORLU’DA 1. HAMSİ FESTİVALİ COŞKUSU YAŞANDI

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Çorlu Ordulular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve Çorlu Belediyesi ile ortaklaşa 1. Hamsi Festivali düzenledi.
Çorlu ilçesinde gerçekleşen Hamsi Festivalinde konuşma yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Böylesi anlamlı ve güzel günde vatandaşlarımızla bir araya gelmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Çorlu Ordulular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve Çorlu Belediyesi ortaklaşa düzenlediğimiz 1. Hamsi Festivali umarım çok uzun yıllar gerçekleşir ve vatandaşlarımızın bir araya gelmesine vesile olur. Ordulu hemşehrilerime misafirperverlikler için teşekkür ediyor, festivallerinin devamlılığını diliyorum,” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ve Çorlu Ordulular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mutlu Kütük de yaptıkları konuşmalarda 1. Hamsi Festivali’nin devamlılığını dileyerek, Festivalin organizasyonunda emeği geçenlere teşekkür ettiler.
Konuşmaların ardından büyük bir coşku içinde devam eden 1. Hamsi Festivali’nde ünlü şarkıcılar Hülya Polat ve Zeynep Birinci sahne aldı. Festivalde ayrıca vatandaşlara hamsi ekmek ikramında bulunuldu.
Hamsi Festivali’nde Başkan Kadir Albayrak’ın yanı sıra; Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Çorlu Kaymakamı Mustafa Eldivan, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var, Çorlu Ordulular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mutlu Kütük ve vatandaşlar katıldı.
Belediye
2022 YILININ SON MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi 2022 yılı son Meclis Toplantısı, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak Başkanlığında, Yeni Hizmet Binası Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.
Aralık 2022 Dönemi Meclis toplantısında, gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı, komisyon kararlarına ait dosyalar meclise sunuldu. Değerlendirilmesi gereken gündem maddeleri ise görüşülmek üzere ihtisas komisyonlarına havale edildi.
Başkan Albayrak, 2022 yılında meclis toplantılarında alınan kararların yüzde 90’ının oy birliği ile alındığını belirterek, “Bu anlamda son derece uyumlu çalıştığımız bir yılı geride bırakıyoruz. Tüm meclis üyelerimize emeklerinden ve alınan kararlarda gösterdikleri uyumlu çalışmalarından dolayı teşekkür ediyor, yeni yıllarını şimdiden kutluyorum. Aralık Ayı Meclis Toplantısında alınan kararların Tekirdağımız için hayırlı olmasını temenni ediyor, tüm Tekirdağ halkına da mutlu yıllar diliyorum” dedi.
-
Tekirdağ2 sene önce
Halil Başol’un adı yaşatılıyor
-
Tekirdağ2 sene önce
Vali Aziz Yıldırım Şehit Ailesini Ziyaret Etti
-
Tekirdağ2 sene önce
Saray Kültür Merkezi İnşaatında Sona Yaklaşıldı
-
Belediye2 sene önce
CHP’li Belediye Başkanları İzmir’de Su Gündemini Değerlendirdi
-
Belediye2 sene önce
Yol Yapım Çalışmaları Devam Ediyor
-
Belediye2 sene önce
Vatandaşlarımız İçin Hizmet Ediyoruz
-
Tekirdağ1 sene önce
Tekirdağ’daki kazayla ilgili tepki çeken yorum: Bendeki leş sayısı 16
-
Tekirdağ1 sene önce
Atatürk’ün Saray’a Gelişinin 84. Yıldönümü Törenlerle Kutlandı